Most a varazslatosreceprek weboldalán jársz

Itt minden finom receptett megtalálsz

Hozzávalók:
  50 dkg finomliszt,
  1/2 liter tej,
  6 tojássárgája,
  3 dkg éleszto,
  7 dkg vaj vagy

Rama margarin,            
  1 evokanál cukor,
  1 evokanál rum,
  1 zacskó vaníliás cukor,
  1 mokkáskanál só,
  a sütéshez bo olaj,
  a tálaláshoz 2 evokanál rum,
  2 dl sáragabarack-lekvár.
                       
A szétmorzsolt élesztot a cukorral elkevert, 2 dl-nyi langyos tejben feloldjuk, majd letakarva felfuttatjuk. Közben az átszitált lisztet nagy tálba szórjuk. Mélyedést vájunk a közepébe, amibe beleöntjük a felfutott élesztot, a tojássárgákat, a rumot és a sót,
valamint a megmaradt tejet. A tésztát addig gyúrjuk-gyömöszöljük, amíg hólyagossá válik. Ekkor beledolgozzuk a vajat is. Cipót formálunk beleole, és liszttel meghintett tálba rakva, a tetejét is belisztezzük. Ruhával letakarva addig kelesztjük, amíg eredeti térfogatához képest duplájára no. Lisztezett
deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és lisztbe mártott nagy fánkszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. A deszkán még negyedóráig pihentetjük. Közben nagy lábosba legalább 5 ujjnyi olajat öntünk és felforrósítjuk. Egyszerre csak kevés tésztát teszünk bele, mert sülés közben a fánkok nagyra nonek. Az alsó felét fedo alatt sütjük, majd megfordítva, már fedetlenül folytatjuk a sütést. A megsült fánkokat forrón meghintjük a vaníliás cukorral, és a rummal higított baracklekvárral tálaljuk.






Weblap látogatottság számláló:

Mai: 11
Tegnapi: 1
Heti: 11
Havi: 44
Össz.: 19 694

Látogatottság növelés
Oldal: Farsangi fánk
Most a varazslatosreceprek weboldalán jársz - © 2008 - 2024 - varazslatosreceptek.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »