Hozzávalók:
- 10 dkg vaj + 2 dkg a forma kikenéséhez
- 12 dkg feketecsokoládé (60%-os kakaótartalmú)
- 2 tojás
- 8 dkg kristálycukor, én nyírfacukrot használtam és csak 7 dkg-ot tettem belőle
- 6 dkg liszt
- 7 dkg durvára vágott dióbél
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 20 cm-es négyszögletes sütőformát vajazzunk ki, majd helyezzünk bele sütőpapírt és azt is kenjük meg vajjal. A hűtőben várakoztassuk.
- A vajat és a csokoládét vágjuk fel kis darabokra. Gőz felett állandóan kevergetve olvasszuk fel.
- A tojásokat a cukkorral addig verjük, míg ki nem fehérednek.
- A cukorral felkevert tojást a csokoládékrémbe adagoljuk. Majd ehhez keverjük fokozatosan a lisztet és a diót 1-1 evőkanalanként.
- A masszát a sütőformába öntjük és 20 percig sütjük. Kívül kérges és fényes lesz, belül pedig lágy.
- A formából sütőrácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni. Kockákra vágva tálaljuk. Aki szereti porcukorral is meghintheti.