Tango szelet
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt,
5 dkg vaj vagy margarin,
1 tojás,
10 dkg porcukor,
1 teáskanál sütőpor,
1 evőkanál kakaópor,
evés tej,
Krémhez:
1 liter tej,
3 főzős vaníliapuding,
25 dkg margarin (Rama),
25 dkg porcukor,
1 vaníliás cukor,
Tetejére:
1 csomag piskótatallér,
csoki olvasztva
A hozzávalókat összegyúrjuk, s annyi tejet teszünk hozzá, hogy nyújtható legyen. Két lapot sütünk belőle előmelegített, kb. 170 fokos sütőben, sütőpapíron, közepes tepsiben. Kb. 10 perc alatt megsül.
A krémhez felfőzzük a pudingokat a tejjel, majd kihűtjük. A margarint alaposan kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
A krémet kétfelé osztjuk, s az egyik felét a két lap közé, a másikat a lap tetejére simítjuk.
Kirakjuk sorban a piskótatallérokkal s ízlés szerinti mennyiségű olvasztott csokival meglocsoljuk. Pár óra, esetleg egy éjszaka pihentetés után tálalható.
Nagyon,fincsi sütemény! Jó étvágyat kívánok nektek is a süteményhez!
Egy kép a sütiről: